Oradea îmbracă haine de sărbătoare pentru a marca cei 100 de ani de administrație românească Reviewed by CD on . Viceprimarul Florin Birta împreună cu directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Mihai Jurca și cu directorul Direcției Monitoriz Viceprimarul Florin Birta împreună cu directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Mihai Jurca și cu directorul Direcției Monitoriz Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Oradea îmbracă haine de sărbătoare pentru a marca cei 100 de ani de administrație românească

Oradea îmbracă haine de sărbătoare pentru a marca cei 100 de ani de administrație românească

Oradea îmbracă haine de sărbătoare pentru a marca cei 100 de ani de administrație românească

Viceprimarul Florin Birta împreună cu directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Mihai Jurca și cu directorul Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primăria Oradea, Mircea Oaie au susținut azi, 16 aprilie 2019, o conferință de presă privind programul manifestărilor dedicate zilei de 20 aprilie și detalii despre evenimentele care au loc în această săptămână.

Viceprimarul Florin Birta a precizat: “Le mulțumesc colegilor Mihai Jurca și Mircea Oaie pentru implicare, pentru că ei au fost motorul organizării acestor evenimente care vin cu multe surprize pentru participanți. Seria evenimentelor începe chiar azi, când în Piața Unirii are loc vernisajul expoziției stradale «General Traian Moșoiu. 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Oradea». Evenimentul este un preambul la inaugurarea oficială, din 18 aprilie, ora 16.00, a expoziției permanente închinate primului război mondial și lui Traian Moșoiu, amenajată în Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural. Manifestările pregătite pentru data de 19 aprilie vor avea loc în județ, respectiv în localitățile Borod, Aleșd și Tileagd. Urmează ca sâmbătă, 20 aprilie, să aibă loc în Piața Unirii dezvelirea Statuii Episcopului Ortodox Roman Ciorogariu și a Statuii Episcopului Greco Catolic Demetriu Radu, dar și o reconstituire istorică a întâmpinării Generalului Traian Moșoiu de către primarul Rimler Károly”.

Totodată, viceprimarul Florin Birta a precizat că apar unele modificări în programul zilei de 20 aprilie, datorită suprapunerii evenimentelor dedicate acestei zile cu slujba de înviere care se oficiază la Biserica Romano-Catolică din fața Primăriei Oradea. Modificările aduse în program au ca scop încheierea întregii manifestări până ora la 21:30, oră la care va începe slujba de înviere în biserică.

Prin urmare programul va fi decalat astfel: concertul Andra – tradițional va avea loc de la ora 19.30, nu de la ora 20:00 cum s-a anunțat inițial, iar focul cu artificii va avea loc la ora 21:00, nu la 21: 30.

“Mulțumim pe această cale reprezentanților Bisericii Romano-Catolice, respectiv preotului paroh de la Biserica Sf. Ladislau din Piața Unirii și enoriașilor pentru înțelegerea de care au dat dovată. Le dorim tuturor Sărbători Fericite!”, a completat viceprimarul Florin Birta.

Dacă vremea continuă să fie una favorabilă, odată cu defilarea militară programată în intervalul 15:00 – 16:30 va avea loc și o survolare aeriană cu 2 avioane Lancer și 4-5 elicoptere tip Puma.

Directorul APTOR, dl. Mihai Jurca a prezentat detalii despre scena care va fi amplasată în Piața Unirii și despre modul în care vor putea fi urmărite evenimentele.

“În ceea ce privește scena care va fi amplasată în Piața Unirii pentru Concertul Andra Tradițional și pentru concertul de muzică folclorică susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist Crișana, aceasta va fi cea mai mare scenă amplasată până acum în Piața Unirii, având o lățime de 35 m și 14 m adâncime. De menționat că ecranele care vor fi amplasate pe scenă vor fi folosite pe tot parcursul zilei pentru a transmite în direct ceea ce se întâmplă în celelelate locații ale evenimentului. De asemenea, vom monta două ecrane uriașe, unul pe partea stângă a Pieței Unirii, cu spatele spre Primărie și altul pe partea dreaptă, la intersecția str. Vasile Alecsandri cu Piața Unirii, cu fața spre terasa restaurantului Ristretto, tocmai pentru ca evenimentul să poată fi urmărit de toți cei prezenți”, a spus directorul Mihai Jurca.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții de circulație, cu mențiunea că mersul tramvaielor nu va fi oprit decât pe perioada defilărilor militar

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus