Operație în premieră la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea Reviewed by CD on . Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea. O echipă de medici specialiști condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, cu participa Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea. O echipă de medici specialiști condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, cu participa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Operație în premieră la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea

Operație în premieră la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea

Operație în premieră la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” din Oradea

Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. O echipă de medici specialiști condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, cu participarea medicului român Mircea Ardelean, din cadrul Spitalului Leitender Oberarzt, Uniklinikum Salzburg, Landeskrankenhaus, au operat un băiețel în vârstă de 2 ani care a fost diagnosticat cu o malformație rară.
Spitalul Municipal din Oradea găzduiește azi și mâine simpozionul online „Malformaţiile urologice şi infecţiile urinare la copil. Indicaţii terapeutice actuale”, desfăşurat în colaborare cu Spitalul Judeţean, prin secţia de Urologie, condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu. Evenimentul are ca scop creşterea performanţei medicilor în vederea aprofundării unor operaţii de mare dificultate.
„Conferința se desfășoară pe parcursul a două zile și se adresează copiilor cu malformații congenitale în sfera urologică. Evenimentul este organizat de către Spitalul Municipal din Oradea împreună cu Spitalul Județean prin Clinica de Urologie condusă de prof. dr. Gheorghe Bumbu, căruia îi mulțumesc pentru suport. Totodată, ne bucurăm de prezența specială a medicului Mircea Ardelean din Salzburg, care va contribui la creșterea performanței medicilor noștri în vederea aprofundării unor operații de mare dificultate. Sunt operați copii din toate categoriile sociale, inclusiv o fetiță instituționalizată. Pot să garantez comunității orădene, bihorene și nu numai, performanță la Spitalul Municipal. Este o preocupare constantă a noastră”, a declarat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea.
Pe parcursul celor două zile au loc mai multe intervenții chirurgicale, printre care și una în premieră, a cărei complexitate este una deosebită, fiind transmisă online specialiştilor care s-au înscris la simpozion.
„Programul celor două zile cuprinde o serie de intervenții chirurgicale, între care una este o premieră: o operație pentru epispadias, o malformație a uretrei la băieți, operație care în spitalul nostru nu s-a mai efectuat. Ca să poţi să efectuezi o astfel de operaţie îţi trebuie multă practică. Trebuie să stai lângă cineva care ştie, cum este, de exemplu, dr. Mircia Ardelean. El operează curent aşa ceva. Este un început pentru noi”, a precizat dr. Daniel Băloiu, şeful secţiei de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică din Spitalul Municipal.
Organizatorii își doresc ca astfel de intervenţii să se realizeze în mod curent la Oradea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus