O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări a vizitat Primăria Oradea Reviewed by CD on . O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări (Italia, Ungaria, România, Ucraina, Suedia, Danemarca, Bulgaria și Anglia), se află în această perioadă O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări (Italia, Ungaria, România, Ucraina, Suedia, Danemarca, Bulgaria și Anglia), se află în această perioadă Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări a vizitat Primăria Oradea

O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări a vizitat Primăria Oradea

O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări a vizitat Primăria Oradea

O delegație formată din reprezentanți ai mai multor țări (Italia, Ungaria, România, Ucraina, Suedia, Danemarca, Bulgaria și Anglia), se află în această perioadă la Oradea, cu ocazia unei întâlniri de lucru premergătoare taberei ecumenice care va avea loc la Loreto, în Italia.

În cursul zilei de astăzi, această delegație a ajuns și la Primăria Oradea, unde a fost întâmpinată de viceprimarul Antonia Nica, care le-a urat oaspeților bun-venit în orașul de pe malurile Crișului Repede.

„Orașul nostru vă primește cu mare bucurie și este onorat să găzduiască o nouă întâlnire a celor care împărtășim diverse perspective de credință și care aleg să se înțeleagă mai bine unii pe ceilalți și aleg, astfel, să păstreze activă și vie nu numai orizontala vieții lor ci și verticala din viața fiecăruia”, a precizat Antonia Nica.

De asemenea, viceprimarul Oradiei le-a vorbit celor prezenți despre obiectivele turistice din zona centrală a orașului, amintind că municipiul nostru este unul multicultural și multiconfesional, iar directorul executiv al Fundației pentru protejarea monumentelor istorice Bihor, Angela Lupșea, a făcut o scurtă prezentare în ceea ce privește clădirea primăriei, istoricul și actualitatea acesteia.

„De sute de ani am învățat să trăim unii cu ceilalți și vrem să credem că împreună o ducem din ce în ce mai bine, fără a ne urî unii pe ceilalți, ci dimpotrivă, bucurându-ne de tot ceea ce ne unește. Fie ca harul Celui ce are toată puterea în Cer și pe pământ să se reverse peste fiecare dintre noi, cu înțelepciune și frumoasă trăire. Vă doresc un timp minunat în Oradea!”, a mai menționat Nica.

Întâlnirea de lucru are loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, coordonator fiind părintele Zima Zorel, în colaborare cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici al Episcopiei Greco-Catolice Oradea. Tabăra ecumenică adresată tinerilor se va desfășura, anul acesta, în perioada 22-30 iulie.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus