Incendii produse în Livada de Bihor, Ciocaia şi Seghişte Reviewed by CD on . Miercuri, 21 decembrie a.c., în jurul orei 17.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu Miercuri, 21 decembrie a.c., în jurul orei 17.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Incendii produse în Livada de Bihor, Ciocaia şi Seghişte

Incendii produse în Livada de Bihor, Ciocaia şi Seghişte

Incendii produse în Livada de Bihor, Ciocaia şi Seghişte

Miercuri, 21 decembrie a.c., în jurul orei 17.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Livada de Bihor.

La adresa indicată, au fost mobilizaţi un ofiţer şi 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent şi generalizat pe toată suprafaţa unei construcţii auxiliare (magazii) din cadrul unei gospodării, existând pericolul propagării acestuia la bucătăria de vară mansardată (care avea un perete comun cu construcţia afectată în totalitate de flăcări), respectiv la casă, situată la o distanţă de aproximativ patru metri.
Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia clădirilor situate în imediata vecinătate, reuşind să împiedice dezvoltarea acestuia la bucătăria de vară şi la locuinţa aflată în apropierea focarelor de incendiu. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcţia afectată de flăcări (mase plastice, lemn de construcţii, motorină, solvenţi etc. ), ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum ce a redus mult vizibilitatea. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars magazia şi bunuri depozitate în interiorul acesteia (scule de prelucrare a lemnului, aproximativ trei metri cubi de cherestea, mase plastice, lichide combustibile).

După finalizarea acţiunii de cercetare a cauzei şi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit, determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

În aceeaşi zi, între orele 18.35 – 19.05, echipajele Staţiei de Pompieri Săcueni au stins un incendiu produs la o locuinţă din localitatea Ciocaia.

Pompierii militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor, care se manifestau la una dintre încăperi, la celelalte camere ale casei, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Au ars două aparate electrocasnice, o uşă, trei elemente de mobilier şi circa doi metri pătraţi din tavanul încăperii afectate de incendiu.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de o lampă electrică, lăsată sub tensiune.

În dimineaţa zilei de joi, 22 decembrie a.c., în jurul orei 05.05, pompierii militari din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe din localitatea Seghişte. Evenimentul, generat, cel mai probabil, de coşul de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus