Fețele violenței, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și liceenii din Oradea Reviewed by CD on . Fețele violenței, formele de manifestare a acesteia și modalități de prevenire a victimizării, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și lic Fețele violenței, formele de manifestare a acesteia și modalități de prevenire a victimizării, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și lic Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Fețele violenței, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și liceenii din Oradea

Fețele violenței, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și liceenii din Oradea

Fețele violenței, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și liceenii din Oradea

Fețele violenței, formele de manifestare a acesteia și modalități de prevenire a victimizării, dezbătute de polițiștii de prevenire bihoreni cu studenții și liceenii din Oradea.

Miercuri, 7 martie a.c., la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universității Oradea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanți ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea, în parteneriat cu Universitatea Oradea și Asociația „Lampas”, au desfăşurat activităţi de prevenire a violenţei domestice și a traficului de persoane.

Scopul activității, la care au participat peste 100 de studenți orădeni, îl reprezintă creșterea gradului de informare a membrilor comunității cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, cu privire la instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen precum și cu privire la drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

Creşterea gradului de siguranţă al populaţiei în raport cu diverse forme de manifestare a infracţionalităţii reprezintă un obiectiv important al activităţii de prevenire a criminalităţii. Femeile, copiii şi persoanele în vârstă constituie categorii cu un nivel ridicat de vulnerabilitate atât în spațiul public, cât și în mediul intrafamilial.

În cadrul întâlnirilor cu studenţii, poliţiştii bihoreni au distribui Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie, realizat pentru susținerea activităților specifice din cadrul acestei campaniei ,,Aripi Frânte”, adresat persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu studenții orădeni, a fost proiectat filmul documentar „Aripi Frânte”, care prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Reprezentanții A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea au prezentat studenților prezenți date cu privire la fenomenul traficului de persoane, forme de manifestare a acestui fenomen infracțional, modalități de prevenire și drepturile pe care le au victimele acestui gen de infracțiuni.

La finalul activității, polițiștii bihoreni au oferit flori studentelor prezente la activitate, în preambulul Zilei Internaționale a Femeii (anexăm foto).

Tot în cursul acestei săptămâni, tema prevenirii violenței în familie a fost abordată de polițiștii de prevenire bihoreni și în cadrul acțiunilor preventive desfășurate împreună cu elevii unui liceu orădean, sub genericul Fețele violenței. Polițiștii le-au explicat elevilor care sunt semnele care indică o posibilă relație abuzivă, care constituie un semnal de alarmă și, odată identificate, pot preveni victimizarea prin luarea unor măsuri ferme. De asemenea, au fost prezentate măsurile de siguranță care trebuie luate pentru a preveni victimizarea.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus