Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție Reviewed by CD on . Obiectivele turistice din Oradea Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas - La Roche şi Sinagoga Sion, administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Obiectivele turistice din Oradea Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas - La Roche şi Sinagoga Sion, administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Obiectivele turistice din Oradea Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas – La Roche şi Sinagoga Sion, administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor, îşi deschid porţile în aceeaşi noapte, alături de alte câteva mii de muzee şi instituţii culturale din întreaga Europă, pentru o sărbătoare a colecţiilor şi a creativităţii.

Evenimentul „Muzeele orădene împreună”, organizat în cadrul ediției a 13-a în Noaptea Muzeelor, revine cu o nouă ediţie, sâmbătă 20 mai 2017, între orele 19:00 şi 2:00, cu următoarele activități adresate publicului larg la obiectivele turistice:

– TURNUL PRIMĂRIEI ORADEA găzduieşte o expozitie alcătuită dintr-o selecţie de 25 fotografii, intitulată „Reflecţii din suflet”, realizate de artistul fotograf din Republica Moldova Toma Andrei.

– La SINAGOGA SION este deschisă expoziţia „Evreii din România”, în organizarea Asociaţiei Euro Foto Art, fiind alcătuită dintr-o selecţie de 40 fotografii din cadrul Salonului Naţional „Evreii din România”. Comunitatea Evreilor din România – Filiala Bihor se alătură evenimentului și va organiza începand cu ora 22:00 prezentarea sărbătorilor evreieşti cu semnificații și tradiții culinare. Publicul va avea parte și de o surpriză: în jurul orei 22:15 va începe recitalul Formației Klezmer „Mazal Tov” din Cluj-Napoca.

– CASA DARVAS – LA ROCHE, spectaculoasă datorită vitraliilor ce decorează atât fațadele cât și încăperile principale. Printre piesele unicat de mare valoare se numără fântâna decorată cu elemente geometrice din ceramica Zsolnay, mobilierul în stilul neo-rococo, cele două măști de calorifer din aramă stanțată cu decupaje geometrice

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus