DNA anchetează datoriile CET Oradea Reviewed by CD on . Într-un caz de tentativă de corupere la care au lucrat ajutați și de SRI, procurorii anticorupție de la Oradea au dispus ieri, punerea în mișcare a acțiunii pen Într-un caz de tentativă de corupere la care au lucrat ajutați și de SRI, procurorii anticorupție de la Oradea au dispus ieri, punerea în mișcare a acțiunii pen Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»DNA anchetează datoriile CET Oradea

DNA anchetează datoriile CET Oradea

DNA anchetează datoriile CET Oradea

Într-un caz de tentativă de corupere la care au lucrat ajutați și de SRI, procurorii anticorupție de la Oradea au dispus ieri, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați: Viorel Amariei și Alexandru Voinea.
Deși DNA Oradea spune că nu au nicio calitate specială, s-a putut afla că au exercitat trafic de influență în formă continuată și că au cerut un „comision” gras pentru serviciile lor. Potrivit datelor oferite luni de DNA, în iunie 2013, Amariei și Voinea „i-au pretins unui denunțător, administrator al unei societăți comerciale, suma de 3 milioane lei, invocând o influență asupra fostului ministru al finanțelor, Chițoiu Daniel, cu promisiunea că îl vor determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru S.C. Termocentrale S.A. Oradea (CET Oradea)”.

Oamenii legii susțin că prin acest demers, denunțătorul urma să recupereze banii pe care societatea de termoficare de pe Șoseaua Borșului îi datora în schimbul cărbunelui livrat de societatea denunțătorului. „În aceeași perioadă, inculpații, prevalându-se de aceeași influență pe care ar fi avut-o asupra unor funcționari din cadrul Guvernului României (Ministerul Economiei), i-au pretins aceluiași denunțător un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei”, se mai arată în comunicatul afișat pe site-ul DNA. Dacă lucrurile ar fi mers conform planurilor, funcționarii respectivi ar fi atribuit, direct, către societatea comercială administrată de denunțător, un contract care avea ca obiect ecologizarea și conservarea unei cariere din județul Bihor.

Azi, Viorel Amariei și Alexandru Voinea vor fi duși în fața instanței de judecată de la Satu Mare în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus