Curățenie generală de toamnă în Oradea (26 septembrie-5 noiembrie) Reviewed by CD on . Primăria Oradea anunță derularea Campaniei curățeniei generale de toamnă în perioada 26 septembrie - 5 noiembrie 2016. Programul de curățenie generală de toamnă Primăria Oradea anunță derularea Campaniei curățeniei generale de toamnă în perioada 26 septembrie - 5 noiembrie 2016. Programul de curățenie generală de toamnă Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Curățenie generală de toamnă în Oradea (26 septembrie-5 noiembrie)

Curățenie generală de toamnă în Oradea (26 septembrie-5 noiembrie)

Curățenie generală de toamnă în Oradea (26 septembrie-5 noiembrie)

Primăria Oradea anunță derularea Campaniei curățeniei generale de toamnă în perioada 26 septembrie – 5 noiembrie 2016.

Programul de curățenie generală de toamnă se desfășoară în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea și în baza baza Hotărârii Consiliului Local nr. 2 din 8 ianuarie 2015 privind aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare din Municipiul Oradea pentru perioada 2015-2025 .

Este interzisă depozitarea clandestină a deșeurilor

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, asociaţiile de proprietari au obligatia să întreţină spaţiile verzi, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilelor în care locuiesc, pe suprafaţa specificată în procesul verbal de predare-primire a amplasamentului, conform Protocolului încheiat între asociația de proprietari și Municipiul Oradea.

Nerespectarea programului de curățenie și depozitarea clandestină a deșeurilor în afara datelor planificate pe zone sau în alte locații, se sancționează în cazul persoanelor fizice cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei şi în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei, în conformitate cu art.111, litera q din Hotărârea Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.

Orădenii se pot debarasa de obiectele de uz casnic si gospodăresc

În cadrul acţiunii, se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri etc.) precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.

Operatorul de salubritate S.C. RER Ecologic Service S.A va amplasa în perioada planificată, în funcție de zonă, containere metalice în punctele stabilite pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.

„Cetăţenii sunt rugaţi să depună deșeurile numai în containerele amplasate, respectând perioadele Programului de curăţenie pentru fiecare zonă, în funcție de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, țarcuri pentru recipienți destinați deșeurilor municipale sau alte locații”, spune Mircea Stejerean – şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Asociațile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deșeurilor de pe spațiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le dețin, din jurul incintelor sau platformelor pentru deșeuri menajere. Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul de salubritate.

RER va transporta gratuit deșeurile precolectate

În zilele lucrătoare din perioada 26 septembrie – 5 noiembrie 2016, operatorul de salubritate S.C RER Ecologic Service Oradea SA va transporta deșeurile precolectate de către cetățeni în containere metalice special amplasate, conform perioadei planificate. În cazul constatării umplerii unor containere, cetățenii municipiului Oradea sunt rugați să comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259 433195, adresa acestora, în vederea transportării acestora.

După încheierea campaniei de curățenie, este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sancționează contravențional conform Hotărârii Consiliului Local nr. 207 din 26 martie 2015 – Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Oradea.

Pentru realizarea scopului propus, Municipiul Oradea a fost împărțit în 2 zone: zona de sud, care cuprinde Sector 1, Sector 2 și Sector 3 (în această zonă cetățenii vor depozita deșeurile în perioada: 26.09. – 15.10.2016) și zona de nord care cuprinde Sector 4, Sector 5 și Sector 6 (cetătenii vor depozita deșeurile în perioada: 17.10 – 05.11.2016)
– See more at: http://oradea.ro/stiri-oradea/se-da-startul-campaniei-cura-539-eniei-generale-de-toamna#sthash.rxqufZQl.dpuf

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus