Cartierul orădean Nufărul ar putea avea instalaţii de apă termală Reviewed by CD on . Unul dintre cele mai mari cartiere din Oradea se va încălzi cu apă termală. Vorbim despre un proiect cu fonduri europene al autorităţilor locale care vor să pun Unul dintre cele mai mari cartiere din Oradea se va încălzi cu apă termală. Vorbim despre un proiect cu fonduri europene al autorităţilor locale care vor să pun Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Cartierul orădean Nufărul ar putea avea instalaţii de apă termală

Cartierul orădean Nufărul ar putea avea instalaţii de apă termală

Cartierul orădean Nufărul ar putea avea instalaţii de apă termală

Unul dintre cele mai mari cartiere din Oradea se va încălzi cu apă termală. Vorbim despre un proiect cu fonduri europene al autorităţilor locale care vor să pună în valoarea resursele geotermale de sub oraş. Totul costă aproape 15 milioane de euro.

Proiectul presupune desfiinţarea punctelor termice şi înlocuirea lor cu module care vor fi instalate în scara blocurilor din cartier. Însă, pentru montarea acestor instalaţii care vor pompa apa caldă în apartamente, primăria are nevoie de acordul asociaţiilor de proprietari, care trebuie să îi cedeze cu titlu gratuit spaţiu la intrarea în blocuri.

Dacă aceste acorduri vor fi obţinute, primăria va începe procedura de achiziţie a instalaţiilor de apă termală şi înlocuirea mai multor kilometri de conducte. Chiar dacă vor scădea costurile de încălzire, preţul plătit de cei aproximativ 13 mii de orădenii care vor beneficia de apa termală va fi la fel ca în restul oraşului.

În schimb, va scădea preţul gigacaloriei în oraş.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus