Boala legii nebune Reviewed by CD on . EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN La televizor, reportaj. Un fermier din Mehedinți, Gheorghe Grigore, a cumpărat din Austria 51 de vaci de rasă. Odată ajunse pe plaiuri EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN La televizor, reportaj. Un fermier din Mehedinți, Gheorghe Grigore, a cumpărat din Austria 51 de vaci de rasă. Odată ajunse pe plaiuri Rating: 0
Ești aici: Acasă » Editorial»Boala legii nebune

Boala legii nebune

Boala legii nebune

EDITORIAL – Răzvan ŞTEFAN

La televizor, reportaj. Un fermier din Mehedinți, Gheorghe Grigore, a cumpărat din Austria 51 de vaci de rasă. Odată ajunse pe plaiuri mioritice, animalele, au rupt împrejmuirea și au luat-o la sănătoasa. Omul dăduse 75.000 de euro pe animale și este clar că s-a dat de ceasul morții să-și recupereze “investiția”. Vaca-i vacă, și s-a opus. După două nopți de chin și alergătură după animalele neadaptate: “În comună s-a creat şi un comandament local, din care fac parte poliţişti, angajaţi ISU şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, însă fără rezultat. <>, a spus Cătălin Tutilescu, comisar şef la Garda de Mediu Mehedinţi”.(citat din reportajul TV)
Și poate că totul s-ar fi terminat în derizoriul știrilor de zi cu zi iar dl. Grigore era rapid uitat pentrucă, nu-i așa, la Măruță se lansează o nouă bombă. Dar, reportajul a continuat: “Proprietarul vacilor s-a gândit inclusiv la varianta tranchilizării acestora.<>, a mai spus Gheorghe Grigore. Autorităţile spun că pot doar să monitorizeze situaţia, deoarece nu au cadrul legal pentru a interveni. Rezolvarea situaţiei este de datoria proprietarului. Măcar atât: omul nu poate fi tras deocamdată la răspundere, pentru că deşi nărăvaşe, vacuţele nu au produs până acum nicio pagubă”.
Aici e aici: Dacă oriunde pe pământ o cireadă de vaci poate crea tămbălău evadând din țarc, dacă peste tot un om s-ar zbătea să-și recupereze animalele fugite; dacă 75.000 de euro sunt o mulțime de bani pentru majoritatea pământenilor; ei bine, dacă toate acestea sunt posibile oriunde, numai la noi, un dobitoc(om), poate să invoce lipsa cadrului legal pentru o non-intervenție întro situație de felul ăsta. Pe bivolii(oameni) care folosesc asemenea argumente i-aș întreba ce ar fi făcut dacă(Doamne ferește!), erau pompieri când a luat foc maternitatea Giulești? Ar fi așteptat cadrul legal cu Regulamentul de stingere al incendiilor în maternități?…

Dacă, pe bună dreptate, cineva, în urma difuzării acestui reportaj, i-ar categorisi drept excesiv de inteligenți pe cei care invocă lipsa cadrului legal, ce vor face cei vizați? Or să facă o adresă către expertul juridic al autorităților prin care să ceară clarificări și indicații referitoare la interpretarea noțiunii de inteligență?
Cât vor rumega “autoritățile” răspunsuri pentru aceste întrebări, rămân nelămurite următoarele: De ce “autoritățile” pot doar să monitorizeze, dacă nu au cadru legal ca să facă altceva? Ce înseamnă, de fapt, autoritate? Ce înseamnă monitorizare? Un fel de “Te uiți ca vițelul la poarta nouă”? Ce mama dracului de temei legal așteaptă vitele astea(sunt vaci doar, nu?) ?. Și tot așa.
Nu ar fi fost mai simplu ca văcarii să rămână la coada vacii, iar autoritățile să caute bipezi mai utilați intelectual pentru a-i pune pe funcții în care nu-i obligatoriu să fi prost?
“Nu există găuri negre. Poate doar găuri gri” a spus, de curând, celebrul Stephen Hawking, referindu-se la enigmaticele vârtejuri galactice. Totuși, mie îmi place să cred că s-a referit la creier. Cel de om, nu de vită.
Mu

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus