Avocatul Poporului?! ”Victor Ciorbea, ești concediat!” Reviewed by CD on . În numai câteva zile, petiția online creată de cei de la DE-CLIC.ro pentru demiterea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului - vezi aici: https:// În numai câteva zile, petiția online creată de cei de la DE-CLIC.ro pentru demiterea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului - vezi aici: https:// Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Avocatul Poporului?! ”Victor Ciorbea, ești concediat!”

Avocatul Poporului?! ”Victor Ciorbea, ești concediat!”

În numai câteva zile, petiția online creată de cei de la DE-CLIC.ro pentru demiterea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului – vezi aici: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/victor-ciorbea-te-concediem?bucket&source=facebook-share-button&time=1483685784 – a fost semnată de peste 144.000 de persoane.

Însă, pentru corectitudine, trebuie să facem și precizarea că, deși demersul a fost inițiat în urmă cu câteva luni, totuși până acum vreo șapte zile petiția nu avea decât circa 1.000 de semnături… și-atunci ce anume a pornit valul de semnături din ultimele zile? Păi motivul e deja notoriu: după ce PSD l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu ca premier, respectiv după ce acesta a fost învestit în funcție, Victor Ciorbea, în calitatea sa de Avocat al Poporului, imediat a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea de funcționare a guvernului (L.90/2001), mai exact articolul 2 care nu permite persoanelor cu condamnări penale să ocupe funcția de ministru și, evident, pe cea de prim-ministru. Cu alte cuvinte, Ciorbea a atacat urgent la CCR tocmai actul normativ care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea, președinte al PSD, să devină șeful noului Guvern al României! În altă ordine de idei, sigur că se pune întrebarea: deși arogantul și oportunistul Ciorbea deține această funcție din 2014, de ce doar acum a avut brusc ”ideea” acestei sesizări la CCR? Coincidență, nu-i așa? Bașca faptul că respectiva lege e în vigoare de 16 ani, iar Ciorbea s-a trezit tocmai acum să lupte, ca Avocat al POPORULUI, doar pentru ca unii condamnați penal să poată ajunge în guvern?! Mai are rost să căutăm vreun răspuns? Sigur că nu, răspunsul e clar ca lumina zilei! Iată, așadar, de ce în numai câteva zile petiția a fost semnată de peste 144.000 de persoane, iar ritmul în care petiția e semnată zilnic pare să fie constant. De asemenea, din câte am aflat, în data de 10 ianuarie a.c. inițiatorii petiției (inclusiv Tudor Brădățan, a se vedea petiția) au depus documentul și lista cu primele 100.000 de semnături la registratura Avocatului Poporului (și, probabil, aceasta va ajunge și la Parlament). Și cât de curând va fi depusă o nouă listă cu semnăturile care se adună în aceste zile.

Iată și ce stă scris în petiția menționată:

”Victor Ciorbea, ești concediat!
Domnule Ciorbea,
Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc.
Domnule avocat,
sunteți concediat!
De ce este important?
De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.
Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere.
Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia.”
Vom reveni cu amănunte.

Peter-Vasile CZOMPA (FOTO: de-clic.ro)

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus