A VI-a ediţie a Galei Voluntarilor, organizată de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea Reviewed by CD on . Ieri, 1 martie 2018, în sala Traian Moşoiu a Primăriei municipiului Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VI-a ediţie a Galei Voluntarilor Ieri, 1 martie 2018, în sala Traian Moşoiu a Primăriei municipiului Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VI-a ediţie a Galei Voluntarilor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A VI-a ediţie a Galei Voluntarilor, organizată de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea

A VI-a ediţie a Galei Voluntarilor, organizată de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea

A VI-a ediţie a Galei Voluntarilor, organizată de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea

Ieri, 1 martie 2018, în sala Traian Moşoiu a Primăriei municipiului Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VI-a ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social. La eveniment au participat 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea, ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea şi reprezentanți ai companiilor din municipiu, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

Gala Voluntarilor din domeniul social are ca scop principal promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul celor în nevoie.

În deschiderea evenimentului, directorul DAS Oradea, Arina Moş, a precizat: „Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Gala Voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în municipiul Oradea. Vorbim despre responsabilitate socială, iar dumneavoastră, pentru noi, sunteți modele demne de urmat. Vă mulțumim pentru exemplul de responsabilitate socială pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!”

Directorul DASO a mulţumit de asemenea întregii echipe care s-a implicat în organizarea Galei şi a salutat prezenţa viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat şi implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea.

Viceprimarul Florin Birta a spus: „Mulțumesc colegilor de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea pentru organizarea acestei gale, iar dacă organizarea acestui eveniment coincide cu data de 1 Martie, doresc să vă urez tuturor o primăvară frumoasă, viață lungă cu sănătate, pentru că noi toți, comunitatea orădeană, avem nevoie de dumneavoastră. Această gală reprezintă o formă minimă de respect din partea primăriei şi a Consiliul Local al municipiului Oradea pentru ceea ce faceţi pentru noi, administraţia publică locală. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea pentru tot ce faceți pentru orașul nostru și semenii noştri şi vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare.”

A salutat de asemenea prezenţa invitatului special, dl. Ionel Vila, secretarul Primăriei municipiului Oradea, precizând: „Astăzi suntem aici şi pentru că acum 16 ani un OM implicat care dorea să sprijine persoanele şi familiile aflate în situaţii de risc social, să depăşească acele situaţii şi să devină cetăţeni activi ai municipiul Oradea, a înţeles şi si-a asumat acordarea serviciilor sociale publice la un alt nivel. Trebuia realizat un mecanism de acordare a unor servicii sociale complete și de calitate persoanelor și familiilor care se găsesc în zona extremă a socialului – marginalizarea socială. În semn de apreciere şi recunoştinţă ne îndreptăm atenţia către acel om despre care vorbim – promotorul dezvoltării serviciilor sociale din municipiul Oradea, dl. Ionel Vila, secretar al municipiului Oradea.”

Dl. Ionel Vila, la rândul său, a adăugat: „Sunt copleşit, vă mulţumesc. Este clar şi limpede că un om nu poate să facă nimic de unul singur, este nevoie de o echipă, fără colegii mei cu care am pornit la drum în urmă cu 16 ani, cu care am făcut primul pas în abordarea problematicii sociale a urbei noastre, nu ar fi existat Direcţia Socială, la început, şi Administraţia Socială Comunitară Oradea, ulterior. Oamenii sunt cei care rezolvă totul şi va trebui să înţelegem că omul este lucrul cel mai important pe acest pământ şi din păcate există oameni care nu pot să îşi ducă traiul de la o zi la alta, aceştia trebuind să fie ajutaţi. Felicit conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea şi colectivul instituţiei pentru profesionalismul de care dau dovadă şi pentru tot ceea ce faceţi pentru oamenii din comunitatea noastră.”

În cadrul evenimentului au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel de la Fundaţia Hospice Emanuel – dna. Nichole Ann Carr – asistentă medicală de naţionalitate americană, Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf – dna. Brigitta Bai, Asociaţia Down Oradea România – dna. Vlad Florina, Fundaţia People to People – dna. Cristiana Frese, Fundaţia de Scleroză Multiplă – dna. Blaga Mărioara, Asociaţia S.O.S Autism – dna. Roşu Cristina Monica, Fundaţia Amia Suflet de Copil – dna. Elena Rătan, Uniunea Femeilor Oradea – dna. Ciupa Valeria, Asociaţia Caritas Catolica – dna. Chelemen Franciska Carmen, Asociaţia Caritas Eparhial – dna. Mihaela Claudia Roşca, Fundaţia Est Europa – dna. Duma Adriana Cosmina, Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf – dna. Rarok Viorica şi Serviciul de Ambulanţă Bihor – dna. Blaga Larisa Teodora. De asemenea a fost acordat premiu pentru cel mai bun voluntar dnei. Sas Cornelia, care activează în Centrele de Plasament pentru copii cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea, a cărei misiune este de a oferi voluntar sprijin umanitar celor în nevoie, de a oferi o şansă tinerilor talentaţi, de a oferi un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi, de a oferi ajutor unei persoane cu handicap, pentru implicarea în proiectele sociale ale comunităţii şi pentru sprijinul oferit copiilor din Centrul de Zi, dlui. Axinte Viorel care a făcut posibil ca copiii din Centrul de Zi să îşi petreacă timp preţios într-o sală de sport amenajată în Centru şi nu în ultimul rând companiei S.C.Celestica România care a venit înspre noi şi a susţinut proiectele instituţiei.

Proiectul „Voluntar în comunitate” – proiect iniţiat de către dl. consilier local Laurenţiu Chiana, susţinut de Primăria Oradea, în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, va da posibilitatea voluntarilor, celor care doresc să se implice în problemele sociale, şi nu numai, ale urbei noastre să se înscrie la Ghişeul Voluntarului – Voluntar în comunitate, care va funcţiona în cadrul Serviciului Relaţii cu Publicul (Piramidă) al Primăriei municipiului Oradea.

Voluntarii Programului „Şcoală după şcoală” sunt dna Codău Teodora, profesor de matematică și dna. Curtui Diana – studentă la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele comunicării.

Cel mai implicat şi activ voluntar în cadrul Programului „Şcoala părinţilor” a fost desemnat dl. Alexandru Tiba – psiholog principal în psihologie clinic – supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P.

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus