Proiecte-pilot pentru tineri Reviewed by CD on . Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a lansat două proiecte-pilot cofinanţate din Fondul Social European prin Prog Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a lansat două proiecte-pilot cofinanţate din Fondul Social European prin Prog Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Proiecte-pilot pentru tineri

Proiecte-pilot pentru tineri

Proiecte-pilot pentru tineri

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a lansat două proiecte-pilot cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Reamintim că guvernul român s-a angajat să transmită până la sfârşitul lui 2013 Planul de Implementare a schemei de Garanţii pentru Tineri. În 2013 a fost derulat Planul Naţional pentru Stimularea Ocupării Tinerilor 2013, cu măsuri şi programe de tip Garanţia pentru Tineret (fiind eligibile cheltuieli tip prime de mobilitate, stimulente financiare, orientare profesională şi în carieră, consiliere antreprenorială, incubatoare de afaceri, stagii de pregătire, ucenicie, parteneriate între şcoli, universităţi, companii şi alte organizaţii şi start-up-uri create de tineri), care a făcut ca, până la sfârşitul lunii septembrie, un număr de 13.000 de tineri să fie angajaţi. Potrivit Recomandării Consiliului, „garanţia pentru tineri” urmăreşte ca statele membre să întreprindă demersuri pentru ca tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani care şi-au pierdut locul de muncă sau care nu au reuşit să se angajeze după terminarea studiilor să primească, în decurs de patru luni de la înregistrarea la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la centrele de garanţii pentru tineret, o ofertă de bună calitate de angajare, de continuare a educaţiei, intrare în ucenicie sau efectuarea unui stagiu.

Proiectele-pilot „Garanţii pentru tineri” şi „Investiţia în tineri, investiţia în viitorul nostru!” se derulează în perioada 23 decembrie 2013 – 30 iunie 2015 şi se adresează exclusiv tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, fiind targetat pentru 5052 de persoane selectate. Acestea vor beneficia de un plan de acţiune personalizat, de tip servicii integrate de informare, consiliere şi orientare, formare profesională (cursuri de calificare acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări), ucenicie/internship, prospectare şi medierea locului de muncă, în vederea ocupării unui loc de muncă şi asistenţă în iniţierea de afaceri independente. Dintre aceştia, 3.500 de tineri vor urma cursuri de calificare de nivelul 1 (360 ore) sau de nivelul 2 (720 ore), alţi 376 vor participa la stagii-pilot de ucenicie şi peste 1.000 de tineri vor beneficia de cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. Cele mai bune 144 de idei de afaceri vor fi premiate, iar autorii lor vor fi îndrumaţi în iniţierea de afaceri independente. Se estimează ca, până la 30 iunie 2015, odată cu finalizarea proiectelor, un număr de 600 de tineri să fie deja angajaţi. De asemenea, vor fi înfiinţate 22 de centre judeţene şi patru regionale, vor fi organizate evenimente şi campanii de informare locale şi naţionale şi 20 de târguri de locuri de muncă. cele două proiecte-pilot au fost lansate ca urmare a Recomandării CE privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret (2013/C 120/01).

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus